BOBUTIKEN

Theréze Durborg

Vidingehems Bobutik har som uppgift att hjälpa dig till rätta. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du undrar över något!

0470-70 17 70

Bobutikens telefontider är måndag-fredag: 10–12, 13–16

Mariola Kruse

Så fungerar Boplats

 

Marknadsplats Torget
Lediga bostäder presenteras i åtta dagar på Torget och fördelas efter köpoäng. Är du intresserad av en lägenhet måste du själv göra en intresseanmälan under denna period. De sex sökande med högst köpoäng får ett erbjudande via e-post. När du har fått ett erbjudande har du sju dagar på dig att se bostaden och lämna besked.

Marknadsplats Direkt
Här finner du bostäder som är lediga för snabb inflyttning. Du behöver inga köpoäng. Den som först anmäler sitt intresse kommer att erbjudas bostaden. Du har fem dagar på dig att lämna besked om du vill ha lägenheten eller ej.

Intresseanmälan
Du kan göra högst två intresseanmälningar samtidigt per bostadsbolag. Om du vill anmäla dig på ytterligare en lägenhet, måste du ta bort en intresseanmälan.

Erbjudande
När svarstiden gått ut kontaktar bostadsbolaget den som har flest poäng på Marknadsplats Torget eller var först med intresseanmälan på Marknadsplats Direkt. Denna kund kommer att få information om boendet samt skriva avtal. När man skriver avtal på Marknadsplats Torget nollställs köpoängen. Ett meddelande kommer att skickas till dig som inte fått den lägenhet som du har tackat ja till. Du är naturligtvis välkommen att söka igen.

Du måste alltid svara ja eller nej på de erbjudanden du får. Tackar du nej till sammanlagt fem erbjudande under en 6 månaders period kommer du att bli automatiskt spärrad i 6 månader. Samma förfarande gäller vid uteblivet svar vid 3 tillfällen. Observera att du bara kan svara ja på ett erbjudande hos ett bostadsbolag – här måste du välja.

MER INFORMATION