Seniorboende

MER INFORMATION

BOBUTIKEN

Theréze Durborg

Vidingehems Bobutik har som uppgift att hjälpa dig till rätta. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du undrar över något!

0470-70 17 70

Bobutikens telefontider är måndag-fredag: 10–12, 13–16

Carina Fälth

I en seniorbostad är standarden anpassad för äldre. Det finns till exempel hiss, rymliga badrum och låga eller inga trösklar. Lägenheterna ligger nära service.
 
Det finns ingen personal i seniorbostäderna. Om man behöver hemtjänst eller annan hjälp ansöker man om detta hos Växjö kommuns biståndshandläggare.
 
Seniorboende erbjuds i första hand personer som har fyllt 70 år. Finns det ingen efterfrågan i den ålderskategorin fortsätter vi att erbjuda nedåt i åldrarna. Därför är det möjligt att söka seniorboende redan från det att man fyllt 55 år.
 
Vidingehem har seniorboende i Öjaby, en av Växjös populäraste stadsdelar. Lägenheterna ligger i markplan och har egen ingång och uteplats med nära anslutning till Öjaby dagcentral där service erbjuds i form av matservering och aktiviteter. I Braås, Rottne, Hovshaga, Sandsbro, Lammhult och Gemla erbjuds en viss andel av lägenheterna som seniorbostäder. Du kan läsa mer om våra olika bostadsområden här.
 
Lediga seniorbostäder söker man via Boplats Växjö under Marknadsplats Senior Torget och Senior Direkt. Man kan också via sökfiltreringen söka fram seniorboende via boendeform.