20 nya lägenheter
Nu har det blivit dags att ta nästa steg i planen för Rosendalsområdet i centrala Rottne.
– Bygglovet är klart och vi räknar med att sätta spaden i marken under senvåren 2018, säger fastighetschef Håkan Strandmark.
Publicerad: 2017-12-11
Det handlar om 20 lägenheter i storlekarna 1,5–3 rum och kök.
– Hur många det blir av varje har vi inte bestämt än, men de kommer att fördelas på två stycken vinkelställda tvåvåningshus med loftgångar, på ytan nordöst om de befintliga huskropparna på området. Infarten blir ifrån Skansvägen, vilket också blir adressen för de nya lägenheterna, säger Håkan Strandmark.

Byggnationen kommer att ske enligt konceptet Vidingehemmet.
– Ja, vi fortsätter att utveckla och vässa den metod som vi implementerade inför vårt senaste lägenhetsprojekt, de tolv lägenheterna på Kvarnvägen i Gemla – ett skalbart standardhus med väl genomtänkta och intrimmade energi-, tillgänglighets- och träbyggnationslösningar.
Konceptet ger oss långsiktighet, kombinationsmöjligheter och dessutom tydlighet i upphandlingarna med entreprenörerna.

Samtliga lägenheter kommer att få balkong och utrustas med tvättpelare, det blir alltså ingen gemensam tvättstuga. Förutom i 1,5:orna kommer det också att installeras diskmaskin.

Det som händer härnäst är att ett förfrågningsunderlag går ut till entreprenörerna och om allt går i lås kan byggnationen påbörjas sent nästa vår.
– Det är ett omfattande projekt och man får räkna med en byggtid på runt 18 månader. Så om planen håller blir det inflyttning ungefär vid den här tiden 2019.


HTML tutorial  
På den här ytan byggs etapp 2 av Rosendal, visar fastighetschef Håkan Strandmark.
På den här ytan byggs etapp 2 av Rosendal, visar fastighetschef Håkan Strandmark.
Samtliga av de 20 lägenheterna utrustas med balkong och inryms i två vinkelställda huskroppar.
Samtliga av de 20 lägenheterna utrustas med balkong och inryms i två vinkelställda huskroppar.