Seniorbostäder i Sandsbro
Just nu planeras 13 nya seniorbostäder i Sandsbro. Samtidigt fyller Vidingehems prisbelönta tillgänglighetsarbete 15 år.
Publicerad: 2018-03-27
Intresset för seniorbostäder blir allt större.
– När vi invigde vårt nya områdeskontor på Norremark visade vi planerna för Lancastervägen och det gjorde vi även vid ett möte i Sandsbro med samhällsföreningen – vid båda tillfällena var mottagandet mycket positivt, säger vd Peråke Janén.

Idag har Vidingehem 126 lägenheter som är klassade som seniorbostäder, vilket innebär att de kan sökas som sådana via Boplats Växjö. Men tack vare ett omfattande tillgänglighetsarbete har ungefär en fjärdedel av de totalt 2 058 lägenheterna förhöjd tillgänglighet.

Förvaltare Andreas Gustavsson var med i arbetet från början.
– Vi var tidigt ute, redan 2003 inledde vi en inventering av beståndet. Med hjälp av en detaljerad checklista gick vi igenom samtliga fastigheter och förde in resultatet i en databas.

Med den som grund inleddes 2004 en grundlig tillgänglighetsanpassning.
– Samtidigt tog vi det för branschen unika beslutet att alltid installera hiss i nyproducerade hus, även när de bara har två våningar. I december samma år fick vi Växjö kommuns tillgänglighetspris.

Satsningen på förhöjd tillgänglighet har inte bara fört med sig ett bestånd väl anpassat för att människor ska kunna bo kvar länge, den har även fler fördelar.
– Idag sitter tillgänglighetstänket i organisationens ryggmärg och genomsyrar såväl förvaltning som nyproduktion.


HTML tutorial  
13 seniobostäder planeras på Lancastervägen i Sandsbro.
13 seniobostäder planeras på Lancastervägen i Sandsbro.