ATT LÄGGA LIVETS PUSSEL

Att bo hos Vidingehem

"Boendet är centralt för att alla bitarna ska hamna på rätt plats"

* Källa: SCBs Tidsanvändningsundersökning 2000/01

Miljö • Tillgängligt • Skola & omsorg • Fritid • Trivsel • Vi lyssnar

Ordet livskvalitet betyder olika saker för oss människor. Men en central bit när det gäller att lägga livets pussel är boendet. Vidingehem har lägenheter på 18 orter och i fyra stadsdelar runt om i Växjö kommun – boenden som gör att många viktiga bitar faller på plats.

Närhet. Det ska vara nära till den dagliga servicen, därför bygger vi alltid centralt. Samtidigt ligger våra orter på bekvämt avstånd till Växjö. Allt mitt i den härliga småländska naturen.

Frihet. Du som bor i hyresrätt sparar en halvtimme om dagen. Så mycket tid använder nämligen den som bor i villa på att sköta trädgården och reparera huset. Omräknat i arbetstid blir det en hel månad på ett år*.

Trygghet. I beräkningen ovan ingår inte den tid man lägger ner på att oroa sig för räntehöjningar, vilket man ju slipper som hyresgäst. Och om något går sönder är det bara att lyfta luren!

Tillgänglighet. Hos oss ska alla kunna bo, gammal som ung. Vi bygger alltid med hiss och aldrig med onödiga nivåskillnader som hindrar rollatorer eller barnvagnar.

Pålitlighet. Vi tar vårt ansvar, inte minst genom vårt miljöarbete – bland annat har vi förbundit oss att sänka energianvändningen med 20 procent fram till 2016.