Välbesökt möte
Ingelstadborna är engagerade i sin ort. När bygderådet bjöd in till möte på Näckrosen fylldes den stora A-salen till sista kvadratcentimetern och frågorna till inbjudna politiker och tjänstemän haglade. 
Publicerad: 2017-09-21
Vidingehem representerades av vd Peråke Janén och fastighetschef Håkan Strandmark. Den senare informerade om det planerade projektet med sex nya lägenheter på Furulidsvägen 14.
– Bygglovet ligger klart, men utifrån de anbud vi fått in går det inte riktigt att hålla nere hyrorna på de nivåer vi bedömer som rimliga. Så för ögonblicket fortsätter vi att vässa kalkylerna, samtidigt som vi tittar på andra lösningar.

En sådan alternativ lösning presentarede Peråke Janén:
– En framkomlig väg skulle kunna vara att bygga ägarlägenheter. Så jag passar på att ställa frågan här ikväll: finns det ett intresse här i Ingelstad för den formen av boende?

Även DIAB:s vd Anders Gräns presenterade tankar kring central lägenhetsbyggnation.
– En förtätning med 100–150 bostäder under en tioårsperiod ser jag inte som någon omöjlighet. Men då måste vi nog bygga mer på höjden än hittills. Jag tror att vi alla tillsammans – DIAB, Vidingehem och Växjö kommun – kan göra något riktigt bra av Ingelstad centrum!

En förtätning av centrum skulle för Vidingehems del förmodligen kräva en rivning av Näckrosen för att bereda plats åt nya bostäder. Men vad händer då med de verksamheter som idag finns i lokalerna, undrade någon i publiken.
– Inget görs förrän vi har fullgoda ersättningslokaler – ingen ställs på bar backe, försäkrade Håkan Strandmark.HTML tutorial  
Många kom till Näckrosen för att samtala och lyssna. Vidingehem berättade bland annat om läget för projektet på Furulidsvägen 14.
Många kom till Näckrosen för att samtala och lyssna. Vidingehem berättade bland annat om läget för projektet på Furulidsvägen 14.