Så var 2018
Så har vi kommit till den tid på året då det passar bra att stanna upp för ett ögonblick och sammanfatta de gångna månadernas verksamhet.
Publicerad: 2018-12-10
På byggfronten har vi förberett och fattat beslut om ett flertal projekt. Totalt handlar det om 53 lägenheter fördelade på Ingelstad, Åryd, Sandsbro, Rottne och Lammhult. 2019 blir spännande!

Vi har också fortsatt att i samarbete med utbildningsförvaltningen bygga ut lokaler för skola och barnomsorg på ett flertal orter. Att dessa verksamheter behöver lägga ut kostymen för att få rum är ett utmärkt sundhetstecken när det gäller utvecklingen på landsbygden. Näst på tur står ett jätteprojekt i Lammhult, där skolan får ett rejält lyft.

På tal om lyft: Här kan du läsa om Mötesplats Movägen i Braås – en satsning som vi är lite extra stolta över. Dels för att vi hela tiden strävar efter att utveckla miljön kring våra bostäder enligt devisen tryggt, trivsamt och tillgängligt.

Men också ur ett större perspektiv: Under året har vi enligt Bosättningslagen ordnat hem åt ett stort antal nyanlända som fått uppehållstillstånd i vårt land och anvisats till vår kommun. Detta ställer krav på oss att på olika sätt bidra med integrationsbefrämjande insatser. Att skapa platser där människor kan mötas är en liten men viktig pusselbit i det arbetet.

I Braås hittar vi förövrigt fastighetsarbetaren Johnny Wärme. En morgon knackade det på dörren till områdeskontoret – det visade sig vara kommunchefen som ville överlämna utmärkelsen Växjös hjälte till Johnny för hans arbete. Han blev så klart glad. Och vi övriga på Vidingehem blev stolta. Här kan du se en film om hur det gick till. 

Med de orden önskar jag alla en god jul och ett gott nytt år!

Peråke Janén
VD
HTML tutorial  
VD Peråke Janén summerar 2018.
VD Peråke Janén summerar 2018.